Beste ruitenwissers

Ruitenwissers zijn een onmisbaar element van iedere auto. Zorg dat de ruitenwissers regelmatig gecontroleerd worden, zodat je deze tijdig kunt vervangen. Zou je dit niet doen, dan loop je een verhoogd risico op een ongeluk. De ruitenwissers zijn bij slijtage niet voldoende in staat om het hemelwater af te voeren. In het bijzonder tijdens een hevige regenbui! Daarbij kunnen de versleten ruitenwissers een piepend geluid veroorzaken, wat voor afleiding zorgt tijdens een rit op de openbare weg. Reden genoeg om altijd een paar extra ruitenwissers in huis te hebben liggen. Weet jij al wat de beste ruitenwissers zijn voor je auto? 

In dit artikel lees je meer over het vinden van de beste ruitenwissers. Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het merk van de ruitenwissers en het type ruitenwissers dat je aankoopt. Niet onbelangrijk: het formaat van de ruitenwissers moet passen bij het model auto dat je hebt. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige tools die je hierbij helpen! 

Beste ruitenwissers voor je auto kopen

Op deze website vind je een tool, die op basis van je kenteken bepaalt welke ruitenwissers het meest geschikt zijn voor je auto. Het is onverstandig om zonder het gebruik van deze tool ruitenwissers te kopen, tenzij je dit in het verleden al eens gedaan hebt. Mogelijk hebben de aangekochte ruitenwissers niet het juiste formaat, wat ertoe leidt dat deze niet passen of niet goed functioneren tijdens een bui. Nadat je het kenteken van je auto hebt ingevoerd, bepaalt de tool voor je welke ruitenwissers het juiste formaat hebben. 

Houd er rekening mee, dat er vaak verschillende soorten ruitenwissers naar voren zullen komen na het invoeren van de tool. Daarbij heb je de keuze uit ruitenwissers van verschillende merken. Lees je vooraf goed in op de verschillen, zodat je tot een weloverwogen keuze komt en uiteindelijk de beste ruitenwissers voor je auto vindt. Het laat je met een veilig gevoel de weg op gaan!


Verschillende soorten ruitenwissers vergelijken

Zoals reeds geïntroduceerd werd, zullen er uit de tool verschillende soorten ruitenwissers naar voren komen. Vaak heb je de keuze uit een conventionele ruitenwisser en een flatblade ruitenwisser. Steeds vaker wordt gekozen voor dit laatste model. Auto’s die na 2005 van de band kwamen rollen werden bijna allemaal standaard van dit model ruitenwisser voorzien. Een belangrijk voordeel van deze flatblade ruitenwissers ten opzichte van het conventionele model, is het feit dat deze ruitenwissers beter aansluiten op de vorm van je ruit. Op deze manier voert deze het water tijdens een hevige regenbui makkelijker af dan een platte, conventionele ruitenwisser. 

Het beter aansluiten van een flatblade ruitenwisser is verklaarbaar door het feit, dat de ruitenwisser bevestigd zit aan een flexibele strip. Bij een conventionele ruitenwisser wordt deze aan een metalen frame vastgemaakt, waardoor de ruitenwisser veel minder speling heeft bij de beweging over de ruit. Bij een lichte regenbui zal het verschil niet heel groot zijn. Rijd je echter door een hoosbui, dan biedt een flatblade ruitenwisser een veel beter zicht. Het verkleint de kans op ongelukken onderweg. 

Naast het feit dat een flatblade ruitenwisser het water beter afvoert dan een conventionele ruitenwisser, verdeelt het eerste model de druk op de ruit beter. Dit biedt als voordeel, dat de ruitenwisser minder snel zal gaan piepen. Het piepende, of zelfs krassende geluid over de ruit vormt voor veel mensen een grote ergernis. Het kan je afleiden onderweg!


Ruitenwissers van verschillende merken

De beste ruitenwissers worden aangeboden door Bosch. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse ANWB en het Duitse ADAC. Beide partijen komen tot de conclusie, dat de flatblade ruitenwissers van Bosch de beste werking bieden en daarbij het langste mee zullen gaan. Een groot voordeel, want het is vervelend als de ruitenwissers zeer geregeld vervangen moeten worden. 

Naast de ruitenwissers van Bosch vind je in ons assortiment ruitenwissers van verschillende andere merken. De lagere prijs maakt deze ruitenwissers mogelijk interessanter. Houd er echter rekening mee, dat de kwaliteit hiervan ook minder is. De goedkopere ruitenwissers kunnen interessant zijn voor een auto die je voornamelijk in de zomer, bij mooi weer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een cabrio met open dak. 

Verlengen van de levensduur van de beste ruitenwissers

Zelfs de beste ruitenwissers zullen door de tijd heen slijten. Er zijn verschillende manieren om de levensduur van deze ruitenwissers iets te verlengen. Zo zullen de ruitenwissers sneller slijten, wanneer er regelmatig vuil op de bladen van de ruitenwissers achterblijft. Vuil zorgt dat de rubbers van de ruitenwisser relatief snel zullen scheuren. Het vuil is overigens niet alleen slecht voor de ruitenwissers, maar ook voor je ruit zelf! Denk aan de kleine krasjes die als gevolg van de zanddeeltjes op de ruitenwissers ontstaan op de autoruit. Door de ruitenwissers regelmatig af te nemen met een vochtige doek blijven ze langer goed. 

Voorkom dat de ruitenwissers uitdrogen in periodes waarin het nauwelijks regent. Dit doe je door wat ruitensproeiervloeistof op de ruit te spuiten en de ruitenwisser vervolgens enkele keren heen en weer te laten bewegen. Op deze manier komt er een dunne beschermende laag op de bladen van de ruitenwissers terecht. 

Een derde tip die we je kunnen geven: zet de ruitenwissers omhoog op de warme zomerdagen. Zeker als de auto enkele dagen stilstaat! Op deze manier voorkom je dat de rubbers kunnen verbranden, iets wat voor schade aan de rubbers kan zorgen. De kans op het verbranden van het rubber is het grootst, wanneer deze op het hete glas van je auto staan.

Advies over de beste ruitenwissers

Vind je het lastig om uit te zoeken wat voor jouw auto de beste ruitenwissers zijn? Wij adviseren je graag! Contacteer onze medewerkers, zodat we je van persoonlijk advies kunnen voorzien. Samen zoeken we naar een type ruitenwisser, waar je een lange tijd plezier van hebt.

 
Button