Ruitenwissers monteren

Oude ruitenwissers demonteren

Eerst moet u de oude ruitenwissers demonteren. U kunt de ruitenwisser arm voorzichtig naar u toe trekken. Leg iets op uw ruit om te voorkomen dat onverhoopt de ruitenwisserarm uw voorruit beschadigd. Ga voorzichtig te werk. In de ruitenwisserarm zit een veer die uw wisserblad op de voorruit drukt.

Om de oude ruitenwisser te demonteren trekt u de ruitenwisser arm bij de ruit weg. U kunt met 1 hand de arm vasthouden en met de uw andere hand drukt u het kleine klipje in onder de adapter. De adapter zit in het midden van uw ruitenwisser. Zie ook de afbeelding hieronder. Als u het klipje indrukt, kunt u de oude ruitenwisser van de arm laten glijden. Trek de ruitenwisser naar de onderkant van de arm.

Voorkom een beschadigde voorruit
In de ruitenwisserarm zit een veer die uw wisserblad op de voorruit drukt. Heeft u geen wisser op de arm, pas dan op met het loslaten van de arm! Leg deze bij voorkeur op de ruit met een zacht voorwerp er tussen.

Nieuwe ruitenwissers monteren
De truc bestaat erin om eerst alles op te stellen alvorens je alles vastklikt. Bekijk die zijde van de ruitenwisser die bevestigd is aan de metalen arm. Je merkt dan dat één uiteinde van de plastic adapter vlak is en dat de andere bovenaan gebogen is. Roteer vervolgens de plastic adapter totdat de boog naar het blad van de wisser gericht is.

Houd de ruitenwisser nu ondersteboven naast de metalen arm van de ruitenwisser. Dan ziet u dat de boog in de arm - in de vorm van een haak - overeenkomt met het gebogen uiteinde van de plastic adapter.

Nieuwe ruitenwissers vastzetten
Nu u alles opgesteld heeft, kunt u de onderdelen in elkaar klikken zodat het geheel stevig vast zit. Dat doet u zo:

  • Laat de ruitenwisser over de arm zakken, zodat de arm zich tussen de uiteinden van de ruitenwisser bevindt. Zorg ervoor dat het open uiteinde van de haak naar de plastic adapter gericht is.
  • Beweeg de haak over de plastic adapter en trek de ruitenwisser vervolgens omhoog zodat de afgeronde hoeken van de adapter in de haak glijden.
  • Trek het nauwsluitend aan zodat het geheel in elkaar klikt.
  • Laat de ruitenwisser nu voorzichtig zakken tot tegen de voorruit.

Hieronder een afbeelding met de montage instructies om bovenstaande te verduidelijken.

 

 

Heeft u ruitenwissers ontvangen en wenst u extra uitleg bij het monteren? Neem dan gerust contact op en wij helpen u verder of sturen u een soortgelijke uitleg voor uw situatie. Ruitenwissers monteren is niet moeilijk! Het moet alleen even duidelijk zijn hoe het moet.

 
Button