Ruitenwissers op kenteken

Deze pagina vertelt je meer over het belang van goed functionerende ruitenwissers op je auto en de wijze waarop je op basis van je kenteken nieuwe ruitenwissers kunt bestellen. Voor het vervangen van de ruitenwissers hoef je niet naar een garage. Dit kun je relatief eenvoudig zelf doen. 

Om de kans op ongelukken te verkleinen, is het van cruciaal belang dat de ruitenwissers op je auto naar behoren functioneren. Dit is echter minder vanzelfsprekend dan het wellicht klinkt! Veel autobezitters vervangen hun ruitenwissers te laat. Dit zorgt niet alleen voor frustraties onderweg, door het piepende geluid dat versleten ruitenwissers kunnen veroorzaken. Ook levert het mogelijk gevaarlijke situaties op, wanneer het onderweg hard begint te regenen. De versleten ruitenwissers zijn hierbij niet langer in staat om het hemelwater af te voeren van de ruiten van je auto. Ruitenwissers op kenteken zoeken maakt het heel eenvoudig om nieuwe ruitenwissers voor je auto te kopen. Ook wanneer je geen verstand hebt van verschillende soorten en merken ruitenwissers! 

Deze pagina vertelt je meer over het belang van goed functionerende ruitenwissers op je auto en de wijze waarop je op basis van je kenteken nieuwe ruitenwissers kunt bestellen. Voor het vervangen van de ruitenwissers hoef je niet naar een garage. Dit kun je relatief eenvoudig zelf doen. 


Belang van goede ruitenwissers op je auto

In Nederland regent het jaarlijks gemiddeld op circa 200 dagen. Vanzelfsprekend zal je niet op ieder van deze 200 dagen in de auto zitten op het moment dat de bui losbarst. Toch toont het aan, hoe belangrijk het is dat de ruitenwissers op je auto naar behoren werken. Het naar behoren werken van ruitenwissers zit niet alleen in het feit, dat deze niet versleten mogen zijn. Ook is het belangrijk om voor het juiste model ruitenwisser te kiezen! Hoewel de ruitenwissers van verschillende soorten auto’s sterk op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen op te merken. Hoe zorg jij dat je de versleten ruitenwissers op je auto vervangt voor het juiste model? Ruitenwissers op kenteken kopen kan je hierbij helpen. 

Ruitenwissers op kenteken kopen 

Ruitenwissers op kenteken kopen is heel eenvoudig! In de handige tool op onze website voer je het kenteken van je auto in. Op basis van het kenteken bepaalt de tool vervolgens welke ruitenwissers geschikt zijn voor jouw auto. Dit wordt bepaald op basis van het model auto, het jaar waarin deze gebouwd is en de uitvoering die je hebt. Deze informatie wordt opgehaald vanuit de publiek beschikbare database van de RDW. Ook leuk om hier zelf eens te kijken wat je over je auto kunt vinden, of die van je buurman! Veel makkelijker kunnen we het je niet maken bij de aankoop van nieuwe ruitenwissers. Zo zorgen we dat je veilig de weg op kunt, ook wanneer het buiten hard regent! 

Verschillende soorten ruitenwissers op kenteken kopen 

Bij het kopen van ruitenwissers op kenteken zal je al snel zien, dat er meerdere soorten ruitenwissers beschikbaar zijn voor je auto. Het model ruitenwisser is hierbij hetzelfde, maar er zit bijvoorbeeld een verschil in de producent die de ruitenwisser aanbiedt. Daarbij hebben merken vaak verschillende soorten ruitenwissers voor hetzelfde model auto. In de productomschrijving van de ruitenwissers lees je meer over de onderlinge verschillen.  
Flatblade ruitenwisser en traditioneel model

Een belangrijke factor om rekening mee te houden, is het type ruitenwisser. Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen een zogenaamde flatblade ruitenwisser en een traditioneel model. Een flatblade ruitenwisser biedt verschillende voordelen en worden om die reden steeds vaker gebruikt. We noemen dit model ruitenwisser ook wel een platte ruitenwisser. Auto’s die na 2005 op de markt kwamen zijn over het algemeen standaard voorzien van flatblade ruitenwissers. Uit welk jaar komt de auto waarvan jij de ruitenwissers wilt vervangen? De kans is groot dat je het beste voor de flatblade modellen kunt gaan! 

Voordelen van flatblade ruitenwissers 

Het voornaamste voordeel van flatblade ruitenwissers is het feit, dat deze bevestigd zijn aan een flexibele strip. Op dit punt wijken deze ruitenwissers af van het traditionele model, waarbij de ruitenwisser bevestigd zit aan het metalen frame. De flexibele strip maakt dat de ruitenwisser beter op de ruit van je auto aansluit. Zeker wanneer de ruitenwisser op hogere snelheid werkt, bijvoorbeeld tijdens een hoosbui, merk je een groot verschil. Het maakt dat je op ieder moment een goed zicht op je voorganger en de weg behoudt!

Een ander voordeel is het feit dat de druk op de ruit beter verdeeld is. Bij traditionele ruitenwissers kan een verschil in druk op de ruit leiden tot een piepend en mogelijk zelfs krassend geluid. Bijzonder vervelend, wanneer je jezelf probeert te concentreren op het verkeer. Het kan voor automobilisten reden zijn om de ruitenwissers langer uit te laten staan, wat leidt tot gevaarlijke situaties. Door voor flatblade ruitenwissers te kiezen speelt een dergelijke frustratie veel minder snel op. 

Ruitenwissers van diverse merken 

Ruitenwissers-kopen.com biedt je ruitenwissers van verschillende merken. Wanneer je ruitenwissers op kenteken koopt, zal je in veel gevallen ruitenwissers van zowel Carpoint als Bosch aangeboden krijgen. Veel consumenten kiezen voor de betrouwbaarheid van Bosch. In het bijzonder de Bosch Endurance ruitenwissers zijn populair. Zoals de naam van deze ruitenwissers wellicht al doet vermoeden, zijn ze bijzonder duurzaam en gaan een hele lange tijd mee. Een groot voordeel ten opzichte van de goedkope ruitenwisser van andere merken. 

De ruitenwissers van zowel Bosch als Carpoint worden in sterk uiteenlopende formaten aangeboden. Zo kunnen we voor vrijwel iedere auto een passend formaat ruitenwisser aanbieden. Zoals eerder al beschreven werd, is het cruciaal dat de ruitenwisser voor je auto het juiste formaat heeft. Voor welk model auto ben jij momenteel op zoek naar een nieuwe ruitenwisser? 

Advies bij ruitenwissers op kenteken kopen 

Hoewel ruitenwissers op kenteken kopen ontzettend makkelijk is, zit je mogelijk nog met vragen. Twijfel je bijvoorbeeld nog tussen de flatblade ruitenwissers en de klassieke modellen? Wil je meer weten over de voordelen van een Bosch Endurance ruitenwisser ten opzichte van een goedkoper alternatief van bijvoorbeeld Carpoint? De specialisten van Ruitenwissers-kopen.com staan voor je klaar, om je van persoonlijk advies te voorzien. Op onze contactpagina vind je alle informatie om contact op te nemen.

Op basis van jouw wensen zoeken we samen naar een ruitenwisser die zorgt dat jij met een veilig gevoel de weg op kunt gaan! Niet alleen wanneer het droog is, maar ook tijdens een hevige hoosbui tijdens je rit op de snelweg. 


 
Button